Хванаха 17 кг хероин и 35 кг амфетамин (Видео)

15:14, 15 май 17 25 845 Шрифт:
Автор:

17 кг хероин е заловен на Капитан Андреево, а на ГКПП Малко Търново 35 кг амфетамин, съобщи главният секретар на МВР в Хасково Младен Маринов. Стойността на заловените пратки е за 2 300 000 лв.

 

Дрогата според зам.-окръжният прокурор на Хасково Дарина Славова е заловена в два поредни дни. На 13 май на Малко Търново в автобус са задържани амфетамините, които били за пазара в Близкия изток. Там е арестуван мъж, който е познат на полицията, той е от Исперих, съобщи Росица Давчева, зам.- окръжен прокурор на Бургас.

На другия ден на ГКПП Капитан Андреево са хванати 34 пакета хероин. В ареста е мъж от Джебел, също криминално проявен и с осъждания.

От държавното обвинение обясниха, че и за двамата мъже ще се иска от съда налагане на мярка за неотклонение – задържане под стража. Между двата случая няма връзка, стана ясно още на пресконференцията.

[[{"fid":"83844","view_mode":"video_standart","fields":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""}},"link_text":null,"attributes":{"height":520,"width":800,"class":"media-element file-video-standart","data-delta":"1"}}]]

 

Главният секретар Младен Маринов заяви, че контрабандата остава приоритет на вътрешното ведомство.

Не стана ясно, защо се дава брифинг за заловени 17 кг хероин, след като преди няколко дни на Капитан Андреево бяха конфискувани 214 кг хероин и информацията бе само с прессъобщение. За първи път брифинг за работата на полицията и митницата бе даден в Съдебната палата. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама