МВР и прокуратурата влязоха в община Хасково

14:07, 28 апр 17 25 1869 Шрифт:
Автор:

Прокуратурата започна досъдебно производство заради фактура за 16 000 лв. На разпит се привикват общински служители и кметът, съобщи районният прокурор на Хасково Румен Сираков.

Според сигнал, подаден в полицията, фактурата от местен хотел за настаняване на гостите на турнира за Купата на България, платена от общината е с невярно съдържание.

Парите са били за нощувки и храна на участниците, гостите и съдиите по време на финалните мачове за Купата на България по баскетбол за жени. Разследващите са установили, че парите са били изплатени авансово на 2-ри март, а турнирът бе на 4-ти.

Румен Сираков Снимка: Topnovini.bg

Предварителната проверка е събрала достатъчно доказателства за образуване на досъдебно производство. Става въпрос за документно престъпление, по което ще се разпитват свидетели, сред които и кметът, обясни районният обвинител Румен Сираков. Той съобщи още, че  има назначена и графологична експертиза. "Има и други документи, които ще изследваме по досъдебното производство", допълни още той.

Донка Иванова Снимка: Topnovini.bg

Topnovini.bg потърси коментар и от хотела, на който общината е плащала. Управителят на обекта Донка Иванова каза, че кметството е платила сумата без никакви забележки и въпроси. Плащането е станало по банков път. От хотела са предоставили всичко, което разследващите са поискали – имена на клиентите, регистри и др. „Може да се направи и обратна връзка и проверка”, допълни още тя.

Снимка: Topnovini.bg

„ Нямам никакви притеснения, но няма да коментирам. По случая има проверка”. Това заяви кметът Добри Беливанов днес след общинската сесия, когато бе запитан от журналисти.

До момента от полицията няма информация.

Изпълнителният директор на женския баскетболен тим на Хасково Станислав Станков също отказа да говори. Той обясни, че не може да говори заради проверката. „Освен това ние не сме страна по договора”, каза още той. От баскетболната федерация казват, че по случая е бил сключен тристранен договор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама