Мигранти правят фиктивни адресни регистрации в Харманли

07:00, 28 апр 17 25 662 Шрифт:
Автор:

Мигранти в Харманли масово се регистрират на външни адреси, а след това вземат много по-лесно документи и напускат страната. От кметството в града казват, че подадените заявления от бежанци за получаване на адресни регистрации на територията на населените места в община Харманли нараства с високи темпове. Според граждани, в Харманли действат посредници, които правят примамливи оферти на хора в града и по селата, с цел да дадат съгласието си, в имотите им да се регистрират бежанци. 

След това чужденците напускат България, но самата регистрация на лицето обаче остава да фигурира в националната база данни и при евентуална последваща продажба на имота или други обстоятелства, собствениците ще се сблъскат с непредвидени и неблагоприятни за тях казуси, категорични са юристи. 

От община Харманли посъветваха собственици на имоти, към които е отправено искане за регистрация на бежанци в жилищата им, добре да преценят евентуално неблагоприятните за тях последици.

От администрацията ще искат законови промени като целта е да се спрат фиктивните адресни регистрации на чужденци получили международна закрила.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама