Арестуваха 2-ма хасковлии за изнудване

14:35, 27 апр 17 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният Апелативен съд наложи задържане под стража на Милен Чиликов и Даниел Насков от Хасково, които бяха задържани преди дни при акция на ГДБОП. За операцията Topnovini.bg съобщи първи.

Официална информация по случая излиза едва днес. В съобщение на  спецсъда се казва, че Милен Чиликов и Даниел Насков са участвали в престъпления за изнудване чрез сила и заплахи.

И се допълва още, че от началото на 2015 г. те са изпълнявали поръчки, най-често на собственици на големи фирми за дърводобив в региона, за оказване на принуда чрез сила и заплахи над техни работници и други лица за връщане на раздадени заеми с начислени лихви. Самите Насков и Чиликов също раздавали „кредити“ с висока лихва и ги събирали чрез заплахи и побои. От поръчителите за връщане на дългове пък двамата договаряли и получавали половината от събраната сума.

По време на специализираната операция на ГДБОП в Хасково са събрани множество доказателства за престъпната дейност на Насков и Чиликов, разпитани са значителен брой пострадали и свидетели. При задържането на Милен Чиликов в дома му е открит пистолет, с който през декември 2016 г. той е заплашвал един от набелязаните длъжници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама