Подозират познати на битото семейство в Злато поле за грабежа върху тях

07:00, 26 апр 17 25 677 Шрифт:
Автор:

Има заподозрени, но няма арестувани за грабежа в димитровградското село Злато поле. За дръзкото престъпление съобщихме вчера. Жертва на маскираните мъже стават съпрузи на 65 и 66 години. Към 21,50 часа в понеделник в полицията е получен сигнал от 42-годишна жена, която съобщила, че около 21 часа в къщата на родителите й в село Злато поле е извършен грабеж.

На място незабавно е изпратена оперативна група, пред която пострадалите споделили, че били нападнати от двама маскирани мъже. Нападателите отключили дворната врата и през незаключената входна врата проникнали в къщата. Завързали съпрузите с тиксо и им нанесли побой с юмруци, за да кажат къде са парите и ценностите им. Отарашили къщата и намерили около 60 грама златни накити и 1500 евро, и се оттеглили в неизвестна посока.

Пострадалите отказват да коментират, а комшиите не са чули нищо. Недоумяват как крадците са влезли и кучетата не са залаели. Това навежда полицаите на версията, че похитителите и пострадалите се познават.

Съпругът Добри Пенев и жена му Любка се занимават с отглеждане на пилета, имат и люпилня. Така едната хипотеза сочи, че може хора, които им помагат и на които плащат да са извършителите. Заради маските обаче семейството не ги е разпознало. В Злато поле хората смятат, че престъпниците са очаквали в дома на Пеневи да има повече пари. Комшиите им споделят, че Добри има законен пистолет, но не го е използвал.

 

„Много добри хора са. Много са работливи. Не дължат пари и нямат неуредени сметки, казва Румен Господинов, който е врата до врата с пострадалите.

Пеневи продават птиците в Харманли, Любимец и Свиленград. Хората в село Злато поле не допускат, че някой го е следял дълго време, за да го обере. Докато екипа ни бе в селото, криминалистите разпитаха трима млади мъже. След като бяха освободени, те отказаха да разговарят с нас. Казаха само, че са питани за обира, но нямали нищо общо с него. Те обаче към момента са заподозрени. А разследващите бяха лаконични: „Водим беседи“.   

Това е първият подобен случай в димитровградското село. Преди няколко години в свиленградското село Малко градище също бе нападнато възрастно семейство и малтретирано жестоко за пари. В Злато поле, от боя жената е със счупен зъб, а мъжът – с 2 разклатени зъба. 

Извършителите на грабежа в Свиленградско вече са осъдени и са в затвора, а в Злато поле очакват полицията да ги залови. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама