Арестуваха ченге за измама в Горно поле

15:41, 25 апр 17 25 507 Шрифт:
Автор:

Полицията в Хасково арестува двама мъже, които са извършили ало измама в маджаровското село Горно поле. От полицията в Хасково информираха, че мъжете на 41 и 55 години са задържани вече за 72 часа.

От прокуратурата съобщиха, че ще внесат искане в съда за определяне на мярка за неотклонение – задържане под стража за двамата.

На 24 април 2017 г. служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Хасково и ОД на МВР-Велико Търново провели оперативно-издирвателни мероприятия по повод подаден сигнал за телефонна измама в село Горно поле.

До момента е установено, че на 18 април 2017 г., към 23,30 часа, 61-годишна жена е получила позвъняване на стационарния си телефон от непознат мъж, който й се представил за главен комисар Христов. Той обяснил на пострадалата, че е служител на МВР, който участва в разследване спрямо лица, извършващи телефонни измами.

Непознатият мъж казал на жената, че за да съдейства на полицията трябва да остави пари на посочено от него място. След няколко разговора, на 19 април 2017 г., към 3 часа през нощта, пострадалата излязла от дома си и оставила на спирка в селото пакет с 2040 лева. По-късно е установено, че обвиняемите Румен С. и Атанас П. са съпричастни към извършената измама. Двамата са били задържани от служители на МВР в село Бутово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама