Записват първокласници в Хасково вече и по електронен път

11:18, 22 апр 17 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Централизирана електронна система за прием в първи клас ще работи експериментално тази година за първи път в Хасково. Сайтътhttp://priem.haskovo.bg/   ще бъде активен от понеделник.

Въвеждането на електронната системата е във връзка с влизането в сила на решение на Общински съвет Хасково от 4 април.

10 хасковски училища ще приемат първокласници. Директорите на две от тях изрично са заявили с писма до общината, че не желаят да участват в прием чрез електронна система тази година това са ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Иван Рилски“, съобщиха от общинска администрация. Те ще приемат заявления от родителите само на място в училището. Останалите освен чрез системата също ще приемат заявления и на място.

Срокът за кандидатстване е от 24 април до 30 май включително, първото класиране на първокласниците ще бъде обявено на 5 юни. Записването е от 6 до 9 юни. На 12 юни ще бъдат обявени свободните места в училищата. На 13 и 14 юни ще ес подават заявления за второ класиране, резултатите от което ще бъдат обявени на 15 юни. Децата класирани на втори етап ще могат да бъдат записани от 16 до 20 юни.

Има и трето класиране, за което училищата обявяват свободни места на 21 юни, кандидатстването е от 22 юни до 26 юни, резултати се обявяват на 27 юни. Записването е на 28 и 29 юни.  Предвидено е и попълване на свободни места след трето класиране от  30 юни до 14 септември включително.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама