Президентът в Хасково: Има смущаващи факти около оградата с Турция

14:43, 21 апр 17 25 480 Шрифт:
Автор:

„Има смущаващи факти около строежа на оградата по българо-турската граница и аз ще държа истината да излезе”. Това заяви в Хасково президентът Румен Радев в Хасково след среща с областния управител Минко Ангелов и кметът Добри Беливанов.

По думите на държавния глава договорите за оградата са сключвани тя да е двуредна, плащането е така, а оградата е едноредова. Запитан дали тази обществена поръчка ще отиде в прокуратурата, той отговори: „държа истината да излезе на яве”.

Снимка: Topnovini.bg

Румен Радев не подмина и темата за урана в хасковската вода. „Информация е крита от хората, за мен това е синдрома – Чернобил, т.е длъжностни лица и отговорни институции са изложили на потенциален риск здравето на хората. Това е недопустимо”, каза още Румен Радев, който увери, че се търси начин за разрешаване на проблема.

В понеделник започват консултациите с парламентарно представените партии за управленски мандат. Това ще стане по възходящ ред. Най-напред на Дондуков 2 ще отидат от ВОЛЯ, ДПС и Обединените патриоти. Ден по-късно ще се проведат разговорите с БСП и ГЕРБ.  

Снимка: Topnovini.bg

Президентът даде добра оценка за работата на служебното правителство, но детайлите ще изнесе след приключване на мандата на Огнян Герджиков. Запитан от журналисти, дали приема критики от свои предшественици, че е допуснал грешки, той заяви: „Мисля и работя за националната сигурност на България. Не си говоря с бивши президенти през медиите”.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама