Урановата вода на Хасково влиза в парламента

07:52, 21 апр 17 25 539 Шрифт:
Автор:

Темата за наднормените стойности на урана в питейната вода на Хасково влиза днес в парламента. „БСП за България” иска изслушване на 3-ма министри. Искането е подписано и от тримата червени депутати избрани от Хасковска област – Елена Йончева, Никола Динков и Виолета Желева.

Вчера бившият областен управител Станислав Дечев от ГЕРБ заяви пред журналисти, че докато е бил губернатор никога не е получавал информация, че в питейната вода на Хасково е засечен уран над нормите.  Показателите са били известни на Басейнова дирекция – Пловдив още през април месец 2016-та година, а не както твърдят властите, че това е станало достояние едва през октомври 2016 г. Служебният премиер Огнян Герджиков заяви в Кърджали, че здравният министър му показал доклади от септември за отровената вода на областния град.

В момента никой не казва колко вода има в резервоарите и кога Хасково ще премине на воден режим. До тази мярка ще се стигне неминуемо, заяви пред ден началникът на ВиК Хасково Тодор Марков. Днес трябва да излязат и резултати от новите проби на водата.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама