Урановата вода удря сериозно бизнеса в Хасково

07:00, 15 апр 17 25 551 Шрифт:
Автор:

Още 6 водоноски ще бъдат поставени днес на възлови места в Хасково. Вчера първите 6 бяха докарани от Кърджали, а хората масово прибягнаха да си напълнят вода от тях.

В четвъртък след края на работния ден стана ясно, че в областния град е пристигнало писмо от здравното министерство, в което се налага забрана за консумация на водата заради повишеното съдържание на уран и радиация в нея. Както вече съобщихме и резултатите от последните проби, взети преди няколко дни, показват отклонения от нормите.

Това накара хасковлии да купуват масово минерална вода от магазините, да пълнят и туби от водоноските, които са поставени на възлови места в града. Topnovini.bg направи проверка, как и дали се използва водоноската на бул „Илинден“. Оказа се, че живеещите в този квартал масово предпочетоха да се запасят с вода от нея.  

Снимка: Topnovini.bg

Много голяма част от хората пък използваха възможността да се запасят с вода от чешми от други райони, най-вече от региона в община Стамболово. Все още не е ясно как производителите от хранителния бранш, заведенията и ресторантите, ще се справят с кризата, защото от една страна не трябва да използват вода от чешмите, а от друга – нямат алтернатива. Мнозина смятат, че ситуацията ще удари лошо бизнеса.

Хората в Хасково са изключително притеснени. Все по-усилено се говори, че за проблема се е знаело преди 6 месеца, но някой е прикрил информацията нарочно, защото тогава страната беше в предизборна кампания за президент и разгласяването й би попречила на някой претендент.

Днес по-късно през деня трябва да станат ясни резултатите за показателите от водата от първите 6 водоноски, които бяха поставени  в областния град вчера. В тях водата е от село Войводово. 

До момента нито една институция не е поела отговорност за кризата с отровената вода на Хасково.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама