Слагат 7 водоноски в Хасково заради урана

07:00, 14 апр 17 25 474 Шрифт:
Автор:

Седем водоноски осигурява  ВиК Хасково за жителите на града, след забраната за пиене и готвене с питейна вода от Министерството на здравеопазването. В събота на разположение ще са още 2. Ако се наложи ще се вземат водоноски и от военните, съобщиха от Оперативния щаб, който бе сформиран в Областна администрация Хасково.  

Мярката бе предприета след като снощи стана ясно, че здравното министерство издаде забрана за ползване на водата от чешмите на Хасково, в която има уран два пъти над нормата.

Водоноска ще има до АГО Хасково, откъдето ще могат да зареждат вода за двете къщички на ЦНСТ за деца с увреждания. Водоноска ще има и в близост до Дома за възрастни хора на Кенана, на  бул“ Илинден“ –срещу дом Марина. Останалите в МБАЛ Хасково, до „Градската градина“ ,  кв.“ Червена стена“  и кв.“ Орфей“.

От ВиК и РЗИ разясниха ,че поставянето на водоноските ще стане след като бъдат дезинфекцирани, а водата от всяка една от тях ще се изследва.

Мониторингът за проследяване на показателите при краен потребител и тръбни кладенци използвани за водоснабдяване ще продължи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама