Разясняват новостите при диабета в Хасково

11:14, 08 апр 17 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обучение „Превенция, лечение и контрол на захарния диабет в детска възраст” на медицинския персонал от общинските детски ясли, градини и училища в Хасково ще се проведе на 10 април от 11 часа в зала Хасково, съобщават от кметството.

Обучителната  програма е подготвена от проф. Мая Константинова - председател на БНСДЕ и ръководител на отделението по детска ендокринология и диабет в клиниката по детски болести към Медицинска академия София, която ще бъде и основен лектор по време на обучението.

Темата „Превенция, лечение и контрол на захарния диабет в детска възраст” е важна, защото диабетът е социално-значимо заболяване, с което медицинските специалисти е необходимо да бъдат запознати. Обучението има за цел да представи иновациите в терапиите на диабета и да информира хората с диабет за новостите. То ще подобри и работата на медицинския персонал в детските заведения и грижата на децата с диабет в тях, обясняват организаторите.

В обучението могат да участват всички, които имат професионален и личен интерес по темата –родители, деца, лекари , мед.сестри.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама