Арест провали годежа на 30-годишен мъж

17:28, 07 апр 17 25 664 Шрифт:
Автор:

30-годишният Евгений Колев, който бе арестуван заради разбитата нарколаборатория, е задържан ден преди рождения си ден и два дни преди годежа си. В съда той поиска по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража и заяви, че съжалява.

Той е един от арестуваните при полицейската акция в димитровградското село Черногорово, където бе разбита супер модерна оранжерия за производство на марихуана. За случая Topnovini.bg съобщи днес по-рано през деня.

Другият арестуван Емил Матеев е с влошено здравословно състояние. Оказа се, че е с тежък диабет. 65-годишният димитровградчанин бе докаран в съдебната зала в изключително тежко състояние.

Дежурният съдия Жулиета Серафимова отказа да бъде назначена медицинска експертиза, която да установи дали може той да остане в килията. По данни на адвоката му Веско Георгиев, в ареста той е бил в състояние на диабетна кома и е бил закаран в болницата. Там лекарите премерили 214 единици на кръвната му захар, а в нормално състояние трябва да е 6.

В Окръжен съд Хасково стана ясно, че сегашното му провинение е в изпитателния срок на условна присъда отново за дрога. 

В крайна сметка съдия Жулиета Серафимова определи за Евгений Колев да остана в ареста с мярка за неотклонение - задържане под стража. По-възрастният мъж, Емил Матеев ще бъде с по-леката мярка - домашен арест. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама