Ученици зарадваха старите хора на Кенана за Великден

07:46, 07 апр 17 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С великденски курабии, козунаци и сладки учениците от Стамболово зарадваха обитателите на дома за стари хора на Кенана в Хасково. От лакомствата получи всеки от близо 200-те домуващи в двата филиала на социалното заведение.

Дарението направи представителна група на СУ „Св. Климент Охридски”, която поздрави обитателите с песни и им пожела здраве, късмет и надежда. Средствата за дарението са събрани от благотворителен базар, който се откри по-рано в сградата на стамболовското училище, съобщиха от школото.

 

Декоративни саксии във формата на човечета с живи растения , цветя от хартия, пъстри сувенири, пролетно дръвче-бонбониера и други интересни декорации, представи групата по приложна дейност „Деца творят чудеса”. Банички със спанак, мъфини, козунаци с различна големина и форма, кошнички със салата и други великденски изкушения и торти, бяха изкупени с охота. Кулинарните специалитети са приготвени от клуб „Вкусно, родно, здравословно”.

В базара се включиха и третокласниците. Освен родители и общински служители, гости бяха и група ученици от Долно Ботево.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама