В Хасково почетоха жертвите на терора в Санкт Петербург

18:19, 04 апр 17 25 519 Шрифт:
Автор:

Десетки хасковлии, членове на Славянското дружество, Демократичния съюз на жените и Българо-руския клуб почетоха паметта на жертвите в Санкт Петербург днес. Организаторите поднесоха карамфили пред брезичката зад паметника на Незнайния воин. Освен това запазиха минута мълчание.

Така в областния град бе почетена паметта на 14-те жертви на атентата в метрото на руския град. По последни данни ранените са над 50 души.

Междувременно кметът на Хасково Добри Беливанов изпрати съболезнователен адрес до губернатора на Санкт Петербург Георги Полтавченко, информират от общинската администрация. В него се казва „Заедно с Вас скърбят и жителите на Хасково, които са потресени от терористичният акт в един от градовете където Хасково има свои приятели и партньори.Остро осъждам всякакви прояви на тероризъм. Това е едно зло в нашето съвремие, с което сме длъжни да се справим. Трябва да обединим усилията си за да не позволим хората да живеят в страх а извършителите  на подобно насилие трябва да получат най-строго наказание.  

Мир на душите на загиналите в метрото на Санкт Петербург и бързо възстановяване на пострадалите!“

Снимка: Община Хасково

Малко по-късно в Хасково се състоя и заседание на инициативен комитет който организира младежки поход с лодки в България по повод 140 години от Руско -Турската война. Идеята за похода е на руската страна. Тя бе обсъдена при посещението в Санкт Петербург на председателя на общински съвет Хасково Таня Захариева миналата година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама