Уволниха съдебен изпълнител в Хасково, барикадирал се в съда

11:31, 31 мар 17 25 1395 Шрифт:
Автор:

Държавният съдебен изпълнител Марияна Василева е уволнена дисциплинарно, научи Topnovini.bg. Оказва се, че ключът и бравата на кабинета, където досега работеше Василева вече са сменени. Новината бе потвърдена от председателя на Районен съд Хасково Мария Ангелова.

В годишния отчет на Районен съд Хасково е записано, че :” и през 2016 г. продължи системното неизпълнение на служебните задължения от страна на ДСИ Василева, изразяващо се в системно неспазване на сроковете, предвидени в процесуалните закони; действия и бездействия, които неоправдано и съществено забавят производствата по изпълнителни дела, възложени й на доклад; както и такива, накърняващи престижа на съдебната власт; неизпълнение на множество служебни задължения, вменени й със заповеди на адм.ръководител”.

През годините срещу Марияна Василева бяха образувани няколко дисциплинарни производства.

Преди малко повече от година имаше шумен скандал, който остана скрит за медиите. Марияна Василева се бе барикадирала в кабинета си. Няколко часа тя отказваше да разговаря, с когото и да е било. Според запознати тогава се намесиха полицаи и прокурори. След това Василева излезе в отпуск за няколко месеца.Наши източници твърдят, че в среднощния екшън е имало намерено и оръжие в нейния кабинет.

Председателят на Районен съд Хасково Мария Ангелова е записала още, че с действия и бездействия на ДСИ Василева и пълно неглижиране на поставяните високи изисквания към работата на  държавния съдебен изпълнител, съществено се затруднява цялостната организация на работата и работата в екип на останалите държавни съдебни изпълнители и съдебните служители в СИС при РС –Хасково.

Марияна Василева към момента не бе открита за коментар. Заповедта за уволнението е на министъра на правосъдието.

От правосъдното министерство съобщиха, че в хода на проверката, по представените от председателя на Районен съд – Хасково констатации, е установено, че от май 2016 година до края на месец ноември 2016 г. ДСИ Василева е бавила десетки от докладваните й изпълнителни дела, без да се произнася по тях и без да ги придвижва; отказала е да получи заповед на председателя на Хасковския районен съд, с която се изисква да бъдат изработени и върнати в срок 54 забавени изпълнителни дела; без предварително разрешение е изнасяла от сградата на съда изпълнителни дела.

В качеството си на работодател на ДСИ, министърът на правосъдието е отправил писмена покана до ДСИ Марияна Василева да представи писмени обяснения или възражения по направеното предложение от председателя на Хасковския районен съд.

В законоустановения 7-дневен срок ДСИ Василева не е депозирала в Министерство на правосъдието свои писмени обяснения или възражения.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама