Безплатни автобуси в деня на изборите осигуряват в Хасково

11:42, 25 мар 17 25 427 Шрифт:
Автор:

Община Хасково осигурява безплатен транспорт в деня  на изборите за Народно събрание. Целта е да бъдат улеснени избирателите от кв.“Орфей“, които на предишни избори гласуваха в секциите в ОУ “Шандор Петьофи“.

Поради ремонт на училището изборните секции са преместени в  ПГДС „Цар Иван Асен II“. Автобусите ще се движат по маршрут бул. „Васил Левски“ от кръговото до ВиК до ПГДС „Иван Асен втори“. Спирките на автобусите са на местата на съществуващите спирки на градския транспорт. Първият курс на рейсовете е в 7 последният е в 20 часа на всеки половин час. Заради ремонта в ОУ “Св. Иван Рилски” секциите се местят в съседната сграда на ПГЛП “Райна Княгиня”.

Двете СИК от бившия пионерски дом също се местят в сградата на бившето училище „ Христо Ботев“. Междувременно днес в 10 часа започна раздаването на бюлетините и изборните книжа по секционно избирателни комисии.  От кметството съобщават, че утре до урните в общината ще могат да гласуват 424 младежи, навършили 18 години от последните избори до днес.

Само в Хасково за първи път до урните имат право да отидат 334 навършили пълнолетие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама