Лидия Чорабнова: Имаме амбицията не просто да се превърнем в непреодолим фактор 44 – то НС, а да сме формацията, която ще формулира и трасира политики

15:27, 24 мар 17 / Политика 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидия Чорбанова, водач на листата на Коалиция „АБВ – Движение 21“: Ако не посеем 26 март култура, справедливост и качествено образование, ще пожънем силна държава с национален дух!

Създадохме Коалиция „АБВ – Движение 21“, в който нацията ни е по-разединена от всякога, за да дадем на свободомислещите хора в България ляво-центристка алтернатива и …. И избор

Имаме амбицията не просто да се превърнем в непреодолим фактор 44 – то НС, а да сме формацията, която ще формулира и трасира политики извиращи от нуждите на гражданите подкрепени с прагматични решения.

Циничният 27 годишен преход  потопи няколко поколения българи в нищета и контролирана мизерия, която изгони разумните и мислещи българи от обществените дела, за да могат големите политически субекти да разпределят по-лесно помежду си социалните блага.

Партиите на статуквото се оказаха натоварени със зависимости, които трябваше да бранят и удовлетворяват, не зачитайки нуждите на обикновените хора. Техните лидери, обаче манифестираха в тази кампания с лозунги и обещания, но допуснаха през 2016 година гарантирания минимален доход в България да  бъде 65 лева при линия на бедност 300 лева.

Реалният бизнес е на колене, разделен на „наш и ваш“, обезлюдяват на територии с пълна сила, поради липса на поминък и след милиарди за саниране и магистрали България е единствената страна в ЕС без детска болница за комплексно лечение.

Единствено нашата коалиция постави пред скоби налагането на гарантиран социален минимум за български граждани с гарантиран минимален доход и гарантиран пакет от социални и здравни услуги в отговор на трайната тенденция близо милион българи да живеят на прага на бедността.

Чувахме в тази кампания нападки между партийни лидери, но никой освен нас не предложи реални решения за подобряване достъпа до здравеопазване на българските граждани, за нуждата от спешни мерки в детското и майчиното здравеопазване, за политиките за децата.

В 44-то НС Коалиция „АБВ – Движение 21“ е единствения гарант за възстановяването на справедливостта в България. Единствено ние имаме смелостта, да поискаме дълбока и радикална съдебна реформа… защото не носим на плещите си зависимости, защото имаме кураж и защото сме мнозинство!

Каквото посеем на 26 март, това ще пожънем!

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама