Окръжен съд Хасково: Проблемите на съдия Елена Тодорова са системни и трайни

14:01, 23 мар 17 25 1436 Шрифт:
Автор:

„Проблемите в работата на съдия Елена Тодорова са системни и трайни”. Това е записано в годишния отчет на Окръжен съд Хасково за 2016 г. Той бе представен днес от ръководството на съда пред журналисти. За съдия Тодорова, срещу която има образувано дисциплинарно производство не бе казана и дума.

Годишният отчет обаче е качен на интернет страницата на Окръжен съд Хасково и достъп до него има всеки. Според анализа в Районен съд Свиленград са били правени няколко проверки по разпореждане на председателя на Окръжен съд Хасково Миглена Тянкова. В 3 граждански дела и едно наказателно дело от частен характер имало съществени пропуски в работата на Елена Тодорова, пише още в доклада.

Както Topnovini.bg вече съобщи в предложението за образуване на дисциплинарка срещу Елена Тодорова във Висшия съдебен съвет стана нейната работа.  

В доклада от страница 81 до 84 включително са описани и други нарушения на съдия Елена Тодорова, за които вече бе съобщено преди няколко месеца, дори от членове на ВСС. Става дума за неосчетоводени касови ордери, забавени протоколи от съдебни заседания.

В 13.20 ч репортер на Topnovini.bg потърси коментар и от Елена Тодорова, но тя не си вдигна телефона. Готови сме да предоставим гледната точка, ако тя пожелае.

Междувременно на пресконференцията днес стана ясно още, че новата съдебна карта предвижда съдът в Ивайловград да бъде закрит. Най-вероятно, той ще бъде слят с някой друг. Председателят на Окръжен съд Хасково Миглена Тянкова обясни доводите на онези, които искат съдът в Ивайловград да бъде закрит. Стана ясно, че тази мярка е предвидена в доклад от 2015 година.Миглена Тянкова изрази на два пъти личното си мнение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама