Съдия със заплата 2 700 лв притисната да иска общински имот заради пътуване

09:27, 20 мар 17 25 546 Шрифт:
Автор:

„Не съм от Свиленград и със семейството ми не живеем тук, постоянният и настоящият  ни адрес е в Ямбол“. Това е записала съдия Елена Тодорова, която е поискала като шеф на съда в Свиленград общинско жилище за 78 лв., след като е вземала заплата близо 2 700 лв.

Това става ясно от документа, който е подала Тодорова до кмета на Свиленград Георги Манолов. 

Topnovini.bg се сдоби с документа след като спечели дело срещу община Свиленград в Административен съд Хасково. Веднага след оповестяване на съдебното решение, заявлението, което първоначално ни бе отказано, бе предоставено.

В документа е записано още, че на магистратка й се налага ежедневно да пътува от Ямбол до Свиленград. „Неудобствата и затрудненията са несъмнени, те обуславят и сериозната ми нужда от жилище в този град“, пише още Тодорова. 

 

От процеса, който водихме стана ясно, че в районен съд Свиленград не е било свикано Общо събрание, което да упълномощи Елена Тодорова да иска жилище под наем. 

Проверихме имотната декларация на бившия председател на съда в Свиленград пред Сметната палата. Оказва се, че няма имот в Свиленград, но е прехвърлила къща с двор в село Сламино, община Тунджа.

Докато подготвяхме този материал, наш екип отиде в граничния град, където ни разказаха, че бащата на Елена Тодорова има къща в близко село. Запитаните от нас бяха изненадани от твърдението на Тодорова, срещу която е образувано дисциплинарно производство, че ежедневно е пътувала до Ямбол и обратно.

Потърсихме становището и на Елена Тодорова, която този път си вдигна телефона и заяви: „Не желая да коментирам. Постоянната ми адресна регистрация е в Ямбол и родната ми къща е в Ямбол“. И допълни: „Завидно е логическото ви мислене да търсите косвени факти и източници на информация“.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама