Как на 77 години се става шофьор

07:40, 18 мар 17 25 451 Шрифт:
Автор:

77-годишната Вълка Колева от димитровградското село Бряст нашумя през последните дни с един любопитен факт. Пенсионерката стана шофьор без да има книжка и без някога да е карала шофьорски курс. В същото време, тя не нарушава закона и полицаите няма за какво да я глобят.

Вълка Колева подкара електрическа триколка. Баба Вълка обяснява, че превозното средство й е изключително необходимо. С триколката ходи на пазар в Димитровград. Така вече не й се налага да се моли на някой да й купи хранителни продукти или лекарства от града.  

Триколката е закупена от Неделния пазар в Димитровград миналата година за 2 000 лв. Преди обаче да се сдобие с нея, Вълка Колева поразпитала полицаи, дали може да я подкара. Оказало се, че нестандартното возило е със статут на колело и затова не се изисква книжка. Без много да мисли жената продала две коли, останали от сина й Панчо, който починал преди година, а след това купила електрическото колело.

Шофьорката на преклонна възраст кара с не повече от 30 км в час. Никога не си е позволявала да вдига максималните 60 км в час. Шофьори от Бряст казват, че много често им сече пътя, но те не й се сърдят. Вълка не знае правилата за движение по пътищата, но си спомня, че на младини починалият й съпруг я учил да управлява мотор с кош и това сега й помогнало.

Баба Вълка ходи два пъти седмично до Димитровград, за да зареди продукти и за магазинчето, което стопанисва в с. Бряст. Обикаля и близките сала, за да види близките си. В село Великан живее брат й.

Икономично и удобно е, казва още атрактивната старица. Много често тя е спирана на пътя от младежи, които искат да се снимат с нея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама