Съдът в Хасково се отчита днес в зала на Законодателната власт

07:19, 17 мар 17 25 607 Шрифт:
Автор:

Съдебната власт в Хасковска област се отчита днес и това ще стане в залата, където местните парламентаристи коват закони. В 10 часа в зала „Хасково“ ще се съберат окръжни съдии и техните колеги от 5-те районни съдилища в региона.

Една част от съдиите недоволстват и са изразили мнение годишния отчет за свършеното през 2016 г., да не се прави в залата на местната законодателна власт, показа репортерската ни проверка. Не искат заради предизборната кампания и смятат, че се нарушава принципа за разделение на властите.

Има и такива съдии, които са съгласни, че събранието трябва да се проведе там. Според тях залата е много удобна и ще побере всички правораздаватели. Те обясниха, че съдебните зали не побират всички и през други години се налагало поставяне на допълнителни табуретки, за да се поместят всички.

Това, че Съдебната власт ще се отчита в зала на друга власт, където се събират общинските съветници от различните партии, се прави за първи път. 

Репортерското ни проучване показа, че Съдебната власт е платила 60 лв., за залата. Такова е изискването по Приложение 1 на общината, където се внасят средствата.

Любопитно е също така, че след запитването на Topnovini.bg в кметството, за цената, която е платена от третата власт, малко след това в храма на Темида вече се е знаело за нашия въпрос.

Гости на събитието се очакват да бъдат председателят на Апелативен съд Пловдив Магдалина Иванова и  членове на Висшия съдебен съвет.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама