Осъдиха бивш полицай от Свиленград, жалвал се от Topnovini.bg

07:00, 14 мар 17 25 503 Шрифт:
Автор:

Бившият граничен полицай от Свиленград Яни Атанасов, който пусна жалба в Комисията за журналистическа етика срещу Topnovini.bg бе осъден от състав на местния районен съд. Той бе признат за виновен, че на 5 юни 2014г., пред блок № 7 в ж.к. „Изгрев” е произвел изстрел във въздуха с газ – сигнално оръжие „Зораки” и отправил към играещите пред блока малолетни деца заплаха. Репликата към децата била „пръскайте се или ще гръмна някой”. Заради случаят, който бе оповестен от МВР, той бе освободен от работа.

Районният съдия Недялко Паталов е освободил от наказателна отговорност Яни Атанасов и му е наложил глоба в размер на 1 000 лв., става ясно от публикуваното решение на интернет страницата на Районен съд Свиленград.

Това е второто решение по казуса. Първоначално бившият административен ръководител на Районен съд Свиленград Елена Тодорова срещу, която е образувано дисциплинарно производство, оправда Яни Атанасов. Окръжният съд в Хасково обаче отмени решението на съдийката, която скандализира обществото с това, че е поискала общинско жилище под наем за 78 лв., а е вземала заплата близо 2 700 лв. След това Елена Тодорова нае Атанасов за свой стажант. Topnovini.bg разкри това и показа документи, а Атанасов подаде жалба в Комисията по журналистическа етика.

Новото решение на съда в Свиленград може да се обжалва или протестира пред Окръжен съд Хасково.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама