Пиян блъсна полицейска кола в Димитровград

12:49, 06 мар 17 25 411 Шрифт:
Автор:

Пиян мотоциклетист се блъсна в полицейска кола, избяга, а след като бе задържан отказа проба за алкохол с дрегер. Случката е с адрес Димитровград.

36-годишният мъж е санкциониран с 3 акта. В хода на специализирана полицейска операция, автопатрул на бул. „Съединение” е подал сигнал за проверка със стоп палка на водач на мотоциклет. Същият не е спрял и е ускорил скоростта си, при което е последван от 2 автопатрула с включена звукова и светлинна реализация.

Поради движение с несъобразена скорост, мотористът е пресякъл разделителната ивица, навлязъл е в насрещното движение и е загубил контрол, при което е реализирал катастрофа с материални щети с полицейската кола. Патрулката е със свит преден ляв калник, счупени елементи от бронята и левият фар.

Водачът на Хондата изоставил мотоциклета и хукнал да бяга. След като е заловен е отказал да бъде тестван с техническо средство „дрегер”. Според полицаите е бил във видимо нетрезво състояние и миришел на алкохол.

Издаден му е талон за медицинско изследване и е придружен до Бърза помощ, където дал кръв за проба. Водачът на служебния автомобил също е тестван с „дрегер”, на който скалата отчита 00,0 промила и му е издаден талон за медицинско изследване- кръвна проба, съобщават от полицията.

 Видимо пияният моторист е задържан до 24 часа в РУ Димитровград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама