Взривяват скали заради оградата с Турция

07:00, 01 мар 17 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Участък между 80 и 100 метра между граничните репери 9 и 12 може да се наложи да бъде взривен, за да се прокара трасето на защитното съоръжение по границата с Турция, съобщават от Областна администрация Хасково. Причината е, че заради стръмни скали няма достатъчно място за прокарването на защитната ограда и обслужващия  път, които са с обща широчина от 4 метра. Взривяване на скалите е по-удачен вариант, отколкото заобикаляне или опит за прокарване на защитната ограда по билото на скалния терен.  

Проблемът бе обсъден на работна среща в Хасково с директора на Главна дирекция „Гранична полиция” Светлан Кичиков и областният управител на Хасково Минко Ангелов.

7,5 км от последните останали за строеж 12 км вече са подготвени за монтажни работи. Строителните работи ще бъдат изключително затруднени от тежкия терен, който включва пресечени местности, дерета и следват извивките по поречието на река Тунджа.

Директорът на ГД „Гранична полиция” Светлан Кичиков препоръча на изпълнителите да намерят начин броят на пешеходните портали на защитното съоръжение да бъде увеличен.

Областният управител на Хасково апелира за максимално добра организация на работата, за да може да бъде спазен крайният срок за завършване на строително-монтажните работи по защитното съоръжение, който е 31 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама