И съдебната власт подхвана Елена Тодорова

13:35, 24 яну 17 25 746 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дисциплинарно производство откри днес Висшия съдебен съвет срещу районният съдия Елена Тодорова от Свиленград, съобщиха от ведомството. Точката бе трета в дневния ред и не бе предавана он-лайн.

Според официалното съобщение от ВСС в дисциплинарния състав влизат Соня Найденова като председател, а членовете са Камен Иванов и Галя Георгиева.

В съобщението не се казват мотивите за откриване на дисциплинарката срещу Елена Тодорова, която нашумя след изказване на Галя Георгиева преди няколко месеца. В думите на Георгиева, Елена Тодорова бе посочена като съдия, който е забавил изписването на мотивите, има нередност с касови ордери, антидатирала е съдебни актове.

В поредица от материали Topnovini.bg изнесе редица други нарушения на Елена Тодорова, която бе и административен ръководител на най-ключовия районен съд в страната. След наше разследване, което публикувахме в 2 части, общинска администрация Свиленград взе решение да се отнеме общинското жилище, в което живееше Тодорова.  



До момента няма информация за какво точно се образува дисциплинарното производство, неизвестно остава и кой период от проверките ще са обект на вниманието на кадровиците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама