Бивш прокурор: Имаше сигнали, че Елена Милева се ползва с привилегии по дела в Свиленград

12:45, 20 яну 17 25 3765 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Адвокат Елена Милева ми каза по телефона да внимавам по дело за ТИР-ове, защото имало много големи интереси". Това заяви днес пред Окръжен съд Хасково бившият заместник окръжен прокурор на Хасково Елена Катранджиева, която свидетелства по дело срещу Елена Милева.

Защитничката е подсъдима по обвинение за измама и търговия с влияние.

Катранджиева обясни още, че е била на проверка в Свиленград след като са постъпили сигнали от адвокатите в Свиленград, че Елена Милева се ползва с привилегии по възлови дела. Това е ставало по времето, когато шеф на държавното обвинение в граничния град е бил Маргарит Камбуров, който живее на семейни начала с Елена Милева. Елена Катранджиева заяви пред съда, че веднага затворила телефона, защото тонът на Милева бил ултимативен. Стана ясно, че в сигналите на адвокатите в Свиленград имало доста истини.

Основният свидетел на прокуратурата Даниела Петкова, която работи в КАТ Хасково, обясни, че адвокат Елена Милева поискала пари от приятеля й, за да се дадат за чеверме на обвинители. След почерпка, която трябвало да се осигури, колата на приятеля й ще бъде върната.

По процеса бе разпитан и бившият районен прокурор на Свиленград Маргарит Камбуров. Пред съда той разказа, че случилото се около приятелката му било провокация. Той обясни още, как Даниела Петкова му доверила, че полицаи са я натискали да говори лъжи за Елена Милева.

Първоначално делото е било срещу неизвестен извършител. От 6 юни 2012 г ., разследването е било насочено срещу Милева, която дълго време бе сред приближените на настоящия свиленградски съдия Елена Тодорова. Делото имало за цел да установи закононарушения извършени от бившия районен прокурор на Свиленград Маргарит Камбуров. След като такива не са открити за Камбуров, прокурор Румяна Арнаудова, говорител на Главния обвинител Сотир Цацаров, е преценила, че има данни за измама и търговия с влияние. Така разследването започва да се води срещу Милева.

Елена Милева не е давала обяснения и не се признава за виновна.

Делото бе отложено. Прокурорът Дарина Славова поиска да бъде изслушан неявил се свидетел. Защитата също направи искания.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама