Областна: Сложна обстановка, има села без ток, има и затворени пътища

09:40, 20 яну 17 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обстановката в Хасковска област остава сложна. Температурите са от минус 5 до плюс 1 градус. Пътноподдържащите фирми продължават работа, но не смогват да почистят, заради големите количества сняг и навявания.

Снощи късно областният управител Станислав Дечев е получил сигнал от шофьори на тирове за проблем по АМ Марица на входа от Турция. Веднага след граничния пункт Капитан Андреево участъкът бил хлъзгав и създавал предпоставки за произшествия.  

Напълно затворени за движение са няколко пътни отсечки в община Свиленград: Щит-Сладун, Студена – Радовец и Мустрак-Студена.

Остават в сила ограниченията за движение на тежкотоварни камиони, наложени още вчера. По отсечките Хасково-Кърджали през Мост, Свиленград- Главан  и Любимец-Изворово- Тополовград е забранено движението на товарни автомобили над 12 тона. За пътя Княжево –Тополовград-Харманли е задължително движението с вериги за всички коли над 3,5 тона.

Към  този момент все още не е пуснато електрозахранването в ивайловградските села Покрован, Хухла и Камилски дол. Навсякъде в областта снегът е много и авариите по електро и ВиК- мрежите не са изключени, но дежурните екипи правят всичко възможно да възстановяват захранванията възможно най-бързо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама