Шофьори искат да се изчисти магистрала „Марица“

15:56, 19 яну 17 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Недоволни шофьори непрекъснато се оплакват в Областна администрация Хасково, че има заледени и неизчистени участъци на магистралата. В правомощията на АПИ е да изисква от снегопочистващата фирма качествено изпълнение на задълженията й по договора, както и налагане на санкции при неизпълнение на поетите ангажименти, съобщават от Областна администрация.

Напълно затворени за движение са две много натоварени отсечки в областта: първата е Харманли-Тополовград, там има големи снегонавявания в района на с.Черепово. Пътят ще остане затворен за всички автомобили до почистването му. Същото ограничение важи и за отсечката Симеоновград-Опан-Стара Загора. Спряно е движението на товарни камиони над 12 тона по пътя Хасково- Кърджали през Мост, същата забрана за движение е наложена и за пътищата  Любимец- Изворово- Тополовград,  Свиленград-Главан.

Според Областно пътно управление Хасково на терен има 130 машини, които работят.

В отделни села има локални аварии по ВиК- мрежата, но по тях се работи. Няма тежки инциденти по пътищата , няма бедстващи хора. Всички населени места са снабдени със стоки от първа необходимост. Има достъп и за спешните екипи за медицинска помощ“, обясни областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Очаква се обстановката в региона да се усложни още.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама