Данъчните издирват 8 души от Димитровград с полиция

12:00, 17 яну 17 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Издирване на 8 лица, извършващи търговска дейност на територията на пазара в Димитровград поиска Националната агенция за приходите от МВР. Искането е по повод неявяване на търговците въпреки предупрежденията на Агенцията за приходи и липса на съдействие за провеждане на контролни действия.

323-ма търговци с общо 349 обекта провериха данъчните на Неделния пазар в Димитровград през последните два месеца. Санкционирани са 18 лица заради продажби без регистриран касов апарат, не издаване на касови бележки и установени разлики между касовата наличност и отчетените приходи от продажби.

Проверките на пазара бяха координирани от Междуведомствения център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП. Целта им бе да се проследи движението на т.нар. турско и китайско карго, както и спазването на данъчното и осигурително законодателство на най-голямото подобно тържище в региона. В проверките, освен екипи на НАП, участваха служители на ГДБОП, Икономическа и охранителна полиция, Комисията за защита на потребителите.

Със съдействието на Икономическа полиция бе заловено лице, предлагащо за  продажба фактури. Към момента са възложени данъчни проверки на лицето и баща му, за които има предварителна информация, че притежават скъпи недвижими имоти и луксозни автомобили. Проверките ще установят произхода на средствата на двамата за поддържане подобен стандарт на живот.

Установени бяха четирима търговци, действащи на Неделния пазар, с натрупани данъчни и осигурителни задължения към бюджета. Общият дълг на четиримата възлиза на почти 50 000 лева, а за принудителното им събиране са предприети действия от публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

Проверките на пазара в Димитровград бяха част от засиления контрол на НАП на вносителите на стоки от Китай и Турция, както и за отчитане на реални обороти от търговия в страната. Акцията там не е изключение. Миналата седмица бе проведена акция на борсата за плодове и зеленчуци в столичния квартал Слатина, а в зимните курорти, вече месец, се извършват наблюдения, инвентаризации и проверки по отчитане на приходите от продажби. Приключилите до този момент 1 200 проверки сочат, че най-много нарушения на данъчните изисквания има в  Пампорово, а най-малко в Банско.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама