Прокуратурата се препъна по дело срещу съпруга на полицейски шеф в Хасково

08:39, 16 яну 17 25 1268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районен съд Хасково прекрати делото срещу Гергана Расокова, която е съпруга на началника на КАТ Иван Расоков. Името на банкерката нашумя през 2014 г., когато бе уличена в присвояването на 47 909 лв. Парите по данни на разследването са изчезнали от една кредитна и 6 дебитни карти.

В обвинителния акт е посочено, че Расокова  чрез терминални устройства, използвайки без знанието и съгласието на титулярите е изтеглила в брой или е извършила плащане към  търговец на различни суми. Прокурорът е отправил общо 3 обвинения срещу полицейската съпруга.

В разпореждането на съда, с което се прекратява делото се казва, че има разминаване в обстоятелствената част на обвинителния акт и заключението му. Съдът смята още, че държавното обвинение е допуснало нарушение на процесуалните правила, а това ограничава правото на защита на Гергана Расокова.

Според магистратите нарушенията не могат да се отстранят в съдебната фаза, затова делото се връща на прокуратурата, откъдето трябва да изгладят неточностите и след това, ако преценят отново да внесат обвинителен акт в съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама