Община Хасково: Не изключвайте топлото в училищата от събота

14:25, 12 яну 17 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-кметовете на Хасково Евгени Консулов и Милена Трендафилова настоях пред директорите на училищата парните инсталации в училищата да работят денонощно от събота 14 януари, за да са добре отоплени учебните стаи в първия учебен ден 16 януари.

Директори споделиха, че по време на ваканцията са включвали парното периодично, но в някои стаи термометрите показват 10 градуса. Проблем с отоплението имат най-вече северните стаи и тези на последните етажи на училищата. „Зимата е тежка, затова изобщо няма да говорим за икономии на гориво и средства, а търсим начин как най-добре да се постигне максимален комфорт в стаите на децата“ подчерта Евгени Консулов.

Всички училища имат достатъчно гориво за отопление.

Общината ще осигури техника и ще проконтролира почистването от сняг на входовете на училищата.  Така също на улиците около тях. След консултация с  всеки един от директорите бяха набелязани стръмните улици от маршрута на децата, които да бъдат опесъчавани.

Община Хасково ще съдейства за разчистване на снега от входове към помещения на парни инсталации, за да може да се зарежда гориво, към входове на столове за хранене в училищата , така също и до ученическото общежитие до ОУ“ Л. Каравелов“.

Евгени Консулов и Милена Трендафилова заявиха, че се прави всичко възможно да се осигури безопасно придвижване и на автобусите, които извозват децата от селата до училищата.

Препоръките на общината са изпратени с официално писмо на кмета Добри Беливанов до всички директори . В писмото се настоява  да не се спират парните инсталации от събота 14 януари, за да се осигури минимална температура от 18 градуса  в стаите, изисквана от разпоредбите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама