Губернаторът на Хасково: За мен магистралата не е изчистена

10:00, 12 яну 17 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Минус 14 градуса бе температурата рано тази сутрин в района на АМ“Марица“ при Хасково. „Аутобанът е проходим, снегопочистващите фирми работят, но въпреки това трасето не е изчистено, според моите изисквания и според очакванията на хората“. Това заяви минути след като приключи поредната си обиколка по републиканската пътна мрежа тази сутрин  Областният управител на Хасково Станислав Дечев. „Съгласен съм, че хората и техниката работят на непрекъснат режим вече почти седмица, но въпреки това очаквам и настоявам ОПУ Хасково да създаде организация  така, че днес и утре магистралата и главните пътища на територията на нашата област да бъдат перфектно почистени“, категоричен е Станислав Дечев. „Очакват ни нови снеговалежи в събота, а според метеорологичната прогноза следващата седмица също ще е тежка, затова трябва днес и утре да се работи и пътищата да са на черно“, подчерта той.

Във всички населени места има електрозахранване, водоподаването също е нормално. Има въведени ограничения за движение по някои отсечки. Задължително е движението с вериги по републиканската мрежа в община Тополовград за коли над 3,5 тона. Забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 12т по пътя Тополовград-Харманли и по пътя Гълъбово-Симеоновград-Харманли. Затворени за движение са отсечките Щит-Маточина и Студена-Радовец.

От сутринта тези пътища се чистят от снегонавяванията, причинени от силния вятър вчера. По пътя Княжево- Тополовград- Харманли всички коли трябва да с вериги. Учебните занятия във всички училища, където ваканцията не бе удължена, започнаха нормално.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама