Възстановиха тока в 10 села в Хасковско

16:16, 11 яну 17 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Електрозахранването в цялата в Хасковска област  е възстановено. В шестте хасковски села и четирите димитровградски , където бе прекъснато електроподаването, заради аварии, вече има ток. Възстановено е и водоподаването.

В момента силен сняг вали в цялата област. Очакванията на метеоролозите са тези валежи да продължат до късно тази вечер и да се натрупа нова, значителна, снежна покривка.

Вече падна забраната за движение на товарни камиони над 12т. по пътя за Хасково – Кърджали през Мост. Всички пътища в региона са проходими при зимни условия. На терен се работи по отделни пътни отсечки. В Ивайловградско, заради снегонавявания, се налага по няколко пъти да се пробиват преспите към високопланинските села.

В момента има аварирала кола и на пътя Сираково-Спахиево в община Минерални бани. Временно е затворен пътят, до извеждане на автомобила от платното.

В Свиленградско навяванията също предизвикаха доста критични ситуации. Там отсечката Студена-Радовец остава затворена. Всички останали пътища са проходими.

По републиканската пътна мрежа работят на непрекъснат режим 48 снегорина, 7 пясъкоразпръсквачки и 4 товарача. Това е техниката, която работи по пътищата. По общинските пътни отсечки работят екипите на отделните общини. В момента няма недостъпни села в Хасковска област. Няма бедстващи хора и нуждаещи се от помощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама