Хасковлии: Нищо не се чисти, улиците са затрупани със сняг

Хасковлии са гневни от непочистените улици в областния град. Хората недоволстват, че улиците не са били почистени от предишния сняг и лед. Днешният снеговалеж се натрупва върху леда, който остана. Topnovini.bg съобщи преди няколко дни, как мъж на средна възраст падна и си счупи крака заради леда. Инцидентът стана в центъра на областния град.

Сега от кметството ни уверяват, че улиците се чистят и то по график. Това обаче не е така. Улиците в кварталите са затънали в преспи. Хората негодуват и обвиняват и администрацията, и избраната фирма, че не се справят със ситуацията. Иначе хасковлии признават, че зимната обстановка е тежка.

Днес в центъра на областния град не бе трудно човек да види по улиците снегорини с вдигнати гребла. До 10 часа сутринта таксиметрови шофьори отказват да поемат поръчки за снега по улиците.    

От администрацията на кмета съобщиха, че общо 30 машини чистият и опесъчават улиците в Хасково и пътищата в общината. Подобен снеговалеж и ниски температури не са регистрирани от 2012 година насам.

Social

Коментари