Втора линейка закъса в снега, пожарникари помогнаха и на тежко болен

15:48, 10 яну 17 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Втори сигнал за бедстваща линейка е подаден днес на обяд. Този път случаят е в ивайловградското село Белополяне. Пожарникари влязоха в селото, за да може да се транспортира тежко болен човек до линейката, която изчака на разклона за селото, съобщи областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Обстановката в областта остава сложна, заради непрекъснатия снеговалеж. Всички пътища в региона са проходими при зимни условия. Вече е възстановено движението по отсечката Симеоновград- Гълъбово. Там по обяд се наложи изцяло да се спре трафика, за се разчисти пътят от навяванията и да се изтеглят закъсалите товарни камиони.

Остава в сила ограничението за движение на тежкотоварни камиони над 12 тона за пътищата Тополовград- Харманли и Хасково-Кърджали през с.Мост. Няма пътни произшествия, няма бедстващи хора и сериозни инциденти.

„Един от основните проблеми, с който се сблъскваме е достъпът на линейките до отдалечените планински села. Въпреки че пътищата са отворени, линейките не успяват да стигнат до адресите. Такъв беше случаят от снощи, когато родилка бе извозена до болницата в Харманли с противопожарния автомобил, след като линейката не успя да влезе в село Дрипчево.  В пожарната пътуваше и лекарката, която придружи бременната жена до АГО Харманли. Продължава денонощната работа на всички институции в област Хасково. Електрозахранването не е прекъсвало.



Водоподаването е спряно единствено в Минерлни бани, но там се работи по аварията на една от помпите. Уверенията са, че скоро курортът ще бъде захранен с вода”, допълва губернатора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама