ТИР затапи пътя Хасково - Димитровград

ТИР блокира движението по пътя Хасково – Димитровград тази сутрин около 9, 30 ч. На място вече работят екипи на Областна пътно управление и КАТ, които регулират движението и правят всичко възможно да изтеглят камиона от платното, за да освободят трафика.

Обстановката в област Хасково към този момент е усложнена, с оглед новия снеговалеж. Навсякъде пътищата са проходими, но при зимни условия. Проверката на АМ „Марица“, извършена рано сутринта от областния управител Станислав Дечев и заместника му Валентин Ангелов, установи, че аутобанът се чисти, движението се осъществява нормално, на терен са изведени максимален брой машини.

В два участъка в региона има въведени временни ограничения за движение на товарни автомобили над 12 тона- това са пътищата  Харманли- Тополовград и Хасково- Кърджали през  село Мост. Леките автомобили се движат навсякъде без ограничения, но  при тежки зимни условия. Снегопочистващите фирми работят с пълен капацитет, имат достатъчно ресурси и материали, за да поддържат републиканската пътна мрежа.

Няма нарушения в електроподаването и водоснабдяването, няма сигнали за бедстващи хора и недостъпни населени места. В района на Ивайловград има нарушения на графика на автобусните превози рано сутринта. Но през деня движението им ще бъде нормализирано.

„Очакванията са днес снеговалежите да продължат през целия ден в цялата област. Ще се натрупа значителна снежна покривка, затова още веднъж призовавам хората да не предприемат пътувания, освен в случаите, когато са неотложни“, заявява областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Social

Коментари