ТИР затапи пътя Хасково - Димитровград

10:11, 10 яну 17 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ТИР блокира движението по пътя Хасково – Димитровград тази сутрин около 9, 30 ч. На място вече работят екипи на Областна пътно управление и КАТ, които регулират движението и правят всичко възможно да изтеглят камиона от платното, за да освободят трафика.

Обстановката в област Хасково към този момент е усложнена, с оглед новия снеговалеж. Навсякъде пътищата са проходими, но при зимни условия. Проверката на АМ „Марица“, извършена рано сутринта от областния управител Станислав Дечев и заместника му Валентин Ангелов, установи, че аутобанът се чисти, движението се осъществява нормално, на терен са изведени максимален брой машини.

В два участъка в региона има въведени временни ограничения за движение на товарни автомобили над 12 тона- това са пътищата  Харманли- Тополовград и Хасково- Кърджали през  село Мост. Леките автомобили се движат навсякъде без ограничения, но  при тежки зимни условия. Снегопочистващите фирми работят с пълен капацитет, имат достатъчно ресурси и материали, за да поддържат републиканската пътна мрежа.

Няма нарушения в електроподаването и водоснабдяването, няма сигнали за бедстващи хора и недостъпни населени места. В района на Ивайловград има нарушения на графика на автобусните превози рано сутринта. Но през деня движението им ще бъде нормализирано.

„Очакванията са днес снеговалежите да продължат през целия ден в цялата област. Ще се натрупа значителна снежна покривка, затова още веднъж призовавам хората да не предприемат пътувания, освен в случаите, когато са неотложни“, заявява областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама