Самотна майка осъди Прокуратурата

08:09, 02 яну 17 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Самотна майка на едно дете осъди Прокуратурата за близо 30 000 лв. По неофициална информация жената е митничарка, която първо е била арестувана за подкуп, а след 4 години разследване и съдебен процес е била оправдана. Именно оневиняването й е причина за завеждане на процес по Закона за отговорност на държавата срещу Прокуратурата.

Пред Окръжен съд Хасково жената твърди, че заради обвинението е с нарушено психическо здраве, душевни терзания,влошено здраве и концентрация. Негативното настроение се пренесло и в работата й с колегите, които започнали да я избягват. Всичко това довело и до затварянето й в себе си и ограничаване на контактите.

Освен това действията на държавното обвинение са довели и до пречки в кариерното развитие,наложило се да бъде преместена на друга работа,командировани, допълнителни тестове,изпращане на друга работа,която не е желаела,но приела поради липса на друга възможност.

Изживеният стрес се пренесъл и върху детето й,което по това време се разболяло и получило косопад. Разчуването из града за воденото дело още повече разстроило ищцата и допринесло за здравословните и проблеми включително и високата захар, каквито проблеми ищцата преди делото не е имала.

Според съдебното решение, тя е била привлечена като обвиняема на 30 септември 2010 г, а е оправдана на 12 септември 2014г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама