Наказаха хасковски антимафиот, съдът отмени

10:00, 18 дек 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бопаджия  от Хасково е бил наказан с „писмено предупреждение“ за 6 месеца, той обжалва, а Административен съд отмени заповедта. Наказанието е било заради лошо изпълнение на задълженията му в периода от 7 април 2015 г., до края на годината.

От решението на съда става ясно, че наказанието е заради това, че спецполицаят не е предприел действия да получи информация от граничните полицаи на Капитан Андреево след като е била арестувана престъпна група на 29 декември 2015 г.   

Освен това в заповедта за наказание е записано, че служителят на ГДБОП не е изготвил справка след получаване на информация от доброволен сътрудник „Х“ ден преди акцията, не е провел среща с него и не е изготвил обобщени справки от работата си с двама души с псевдоними. Проверяващата комисия твърди, че бопаджията е извършил четири отделни дисциплинарни нарушения в продължения на една година, представляващи „системни нарушения“.

Според съдия Василка Желева обаче има допуснати нарушения в издадената заповед за наказание. Според нея има пълно разминаване във фактическата обстановка от една страна в заповедта за налагане на дисциплинарно наказание и тази от Справката. Административен съд Хасково посочва още, че в представената по делото дисциплинарна преписка е налична само изготвената Справка на комисията, но липсват каквито и да било доказателства за извършено от жалбоподателя дисциплинарно нарушение. Според Желева не може заповедта за наказание да се налага след като е минала една година, а в случая е станало точно така.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама