Пожарникари в Хасковско осъдиха окончателно работодателя си

09:37, 11 дек 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
7 пожарникари в Хасковско осъдиха на втора инстанция Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР – София за неизплатени възнаграждения за работата  си по време на официални празници. Актовете на Окръжен съд Хасково са факт от началото на месеца. Миналият месец окръжните магистратите постановиха осъдителни присъди по жалбите на още 15 огнеборци.

Както Topnovini. bg първи писа, делата започнаха в Районен съд Хасково, където исковете бяха подадени от 30 души работещи в системата на МВР. Всички дела бяха спечелени от пожарникарите.

Последва обжалване, защото от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР – София смятат, че исканията на пожарникарите са неправилни и незаконосъобразни. Тези доводи са били изтъкнати и по време на делата на втората съдебна инстанция, чието решение е окончателно и не подлежи на обжалване.

След решение на Окръжен съд Хасково, където по казусите заседаваха няколко състава, следва сумите да бъдат изплатени на пожарникарите от цялата област. От решението на съда става ясно, че огнеборците са претендирали за суми от 200 лв., до 600 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама