Дете от Николово почина от сърдечна недостатъчност /обновена в 15.30 ч/ /аудио/

07:41, 09 дек 16 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията започна работа по смъртта на 2-годишно момче от хасковското село Николово, което вчера бе докарано в хасковската болница мъртво. Все още има много не ясни обстоятелства около случая.

Според резултатите от аутопсията детето е имало много хронични заболявания, нефункциониращи бъбреци, трайно обездвижване на ставите и тежък дерматит с почти свлечена кожа на места по тялото.

Сигналът за детето е подаден от родителите му вчера. В лечебницата, анестезиолозите от Хасково се опитали да стимулират жизнените му функции, но неуспешно.

Разбра се, че личният лекар е в Кърджали, освен това детето е било на лечение и в пловдивска болница преди известно време. Медиците са категорични, че момчето е било лошо отглеждано.

Според социалните семейството е много добро, битовите условия в дома им са също добри. Служителите обясниха, че детето е било желано и чакано.  

Сърдечна недостатъчност е посочена като причина за смръта на 2-годишният Теодор, в официалното съобщение до община Кърджали, която издава смъртния акт на детето.



Окръжна прокуратура е започнала досъдебно производство, което трябва да изясни причините за смъртта на 2-годишния Теодор. Обвинителят Невена Владимирова обясни, че вече е изискана цялата медицинска документация около заболяванията, от които е страдал Теодор.

В звуковите файлове чуйте мнението на началника на Спешното отделение в Хасково, който е приел детето и прокурор Невена Владимирова, която наблюда досъдебното производство

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама