Глоба за завод в Димитровград, санкции и за винарна, и автоморга в Свиленград

12:48, 06 дек 16 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Експерти от Регионалната инспекция по околна среда и водите- Хасково извършиха през ноември 97 проверки на 93 обекта. В рамките на контролa са дадени 46 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. За отчетния период са съставени 4 акта, наложена е една санкция и са издадени 8 наказателни постановления на обща стойност  21 100 лв. Събраните суми от санкции и наказателни постановления, включително за предишни периоди са на стойност 20 085 лв.

Издадено е наказателно постановление на завод в Димитровград за неизпълнение на условие от Комплексно разрешително на стойност 10 000 лв. 

Наказателни постановления по 2000 лв. са издадени на две физически лица за нерегламентирано събиране и съхраняване на излезли от употреба МПС и за третиране на отпадъци без разрешение, както и на незаконна автоморга в Свиленград за неизпълнено предписание.

Две наказателни постановления за 1000 и за 2000 лв. ще плати фабрика в Кърджали за неизпълнено предписание и за непредставяне на задължителните отчетни книги за образуваните производствени отпадъци.

Винарска изба в Свиленград е глобена с 2000 лв. за нарушение по Закона за водите. Със сто лева е глобено и физическо лице по Закона за биологичното разнообразие.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама