Започнаха делата срещу вилнелите мигранти в Харманли

13:57, 28 ное 16 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът в Харманли даде ход на делата, с които държавното обвинение иска най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража за 18-те участници в размириците в лагера в четвъртък. Два съдебни състава заседават по случая. Обвиняемите са разделени на 4 групи.

Председателят на единия състав, съдия Минка Китова обясни, че събраните материали само по едното дело са на 320 страници.

Прокурорът Маргарит Стоилов смята, че до момента са събрани необходимите доказателства, за да останат в килията всички афганистанци. Те са обвинени в хулиганство, което се изразява с дързост и цинизъм. Освен това от прокуратурата казват, че те са поломили държавно имущество на Държавната агенция по бежанците.

Обвинителят заяви още, че предстои да се повдигат и нови обвинения, сред които и нанасяне на телесна повреда на полицай.

Защитниците настояха обвиняемите да бъдат освободени от килията и да им се наложи по-лека мярка за неотклонение.

Афганистанците пък казаха, че не са участвали в стачката и че по време на бунта са били по стаите си. Прокурор Стоилов каза, че са извършени огледи и има свидетелски показания.

Очаква се съдът в Харманли да гледа още 4 дела днес с мигранти, които се бунтуваха, а заседанията най-вероятно ще продължат до късна вечерта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама