Набелязват мерки, за да не се стига до напрежение в лагерите

15:21, 26 ное 16 / Политика 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заседание на Националния оперативен щаб по въпросите на миграционния натиск под председателството на вицепремиера и министър на вътрешните работи в оставка  Румяна Бъчварова се проведе днес. Щабът обсъди изпълнението на разпоредените от министър-председателя в оставка Бойко Борисов допълнителни мерки за нормализиране на обстановката в РПЦ - Харманли, обсъдени вчера по време на спешна среща в Министерския съвет, съобщават от МВР.

Щабът обсъди необходимите допълнителни действия за подпомагане на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) за гарантиране на реда и организацията в бежанския център в Харманли след безредиците и недопускане на последваща ескалация на напрежението както там, така и в други регистрационно-приемателни центрове на ДАБ.

Създаде се допълнителна спешна организация, свързана с извеждането от РПЦ - Харманли на чуждите граждани с агресивно поведение и хулигански прояви, и настаняването им в центрове от затворен тип. Обсъдено бе и предстоящото връщане, съгласно договореностите с Афганистан, на техни граждани, задържани на територията на страната ни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама