Освободиха от ареста митничари и полицаи от Капитан Андреево

19:14, 23 ное 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парична гаранция за 6-мата митничари и гранични полицаи от Капитан Андреево, които бяха арестувани в края на септември след сигнал за подкуп от турски превозвач. Съдът определи тази вечер всеки от тях да плати по 5 000 лв., за свободата си.

Първоначално всеки от тях бе задържан под стража. Днес те поискаха да напуснат килията, а адвокатите им изтъкнаха, че започналото разследване от 2 месеца не е събрало никакви доказателства. Според тях дори в секретния том нямало улики. Беше изтъкнат и абсурдът - Анонимен свидетел е бил разпитан в 14.30 ч във Велико Търново, а 5 минути по-късно е давал показания в София, което напрактика е невъзможно.

Обвинителят от Софийска градска прокуратура пък заяви в залата, че имало достатъчно доказателства срещу шестимата. Той обаче изпадна в неловка ситуация пред репортерите. Прокурорът не пожела да отговори на въпросите, които на този етап са – Защо обвинението продължава да иска задържане под стража след като няма доказателства и защо не се взема под внимание, че утвърдената съдебна практика в страната с такова обвинение, е да се налага по-лека мярка за неотклонение. По време на 5-часовото съдебно заседание, обвинителят бе подложен на масирана атака от адвокатите.

Миналият ден  задържаните на ГКПП Дунав мост също бяха освободени от Специализирания съд.

Другото нещо, което тази вечер не получи отговор бе, как така през септември граничните полицаи от Капитан Андреево бяха арестувани при спецакцията, а едва днес са им били връчени заповедите за отстраняване от работа.

Решението на съдия Тошка Иванова може да се протестира пред Апелативен съд Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама