Данъчните хванаха длъжници на пазара в Димитровград

13:06, 21 ное 16 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продажби без регистриран касов апарат са установени в 4 търговски обекта на Неделния пазар в Димитровград  в резултат на стартиралата там акция в четвъртък срещу петък през нощта. Тя започна под шапката на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП със задача да се проследи движението на т.нар. турско и китайско карго, както и спазването на данъчното и осигурително законодателство на най-голямото подобно тържище в региона. В нея, освен екипи на НАП, участват служители на ГДБОП, Икономическа и охранителна полиция, Комисията за защита на потребителите.

На нарушителите, извършващи продажби без наличие на фискално устройство, са издадени актове. Актове има и за двама търговци заради не издаване на касови бележки и за други шестима, при които са установени разлики между касовата наличност и отчетените приходи от продажби. Подобни нарушения се санкционират с глоби до 10 000 лева за юридическото лице, напомнят от НАП.

Със съдействието на Икономическа полиция е заловено лице, което е предлагало за продажба фактури. По предварителна информация той и баща му притежават няколко скъпи недвижими имоти и луксозни автомобили. Предстои възлагане на данъчни проверки относно произхода на средствата на двамата за поддържане подобен стандарт на живот.

Установени са и четирима търговци, действащи на Неделния пазар, с натрупани данъчни и осигурителни задължения към бюджета. Общият дълг на четиримата възлиза на почти 50 000 лева, като за събирането им предстоят организирани действия на дирекция „Събиране“ за налагане на обезпечителни мерки.

Близо 6 500 маркови стоки – дънки, тениски, колани и портфейли без установен произход са иззети от служителите на Полицията. По случаите са образувани досъдебни производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама