Полицаи атакуваха Неделен пазар в Димитровград

18:58, 18 ное 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Денонощен мониторинг на движението на стоки към и от пазара в Димитровград започнаха служители на ГДБОП, Икономическа и охранителна полиция и НАП през тази нощ, информират от приходната агенция. Операцията се ръководи от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП със задача да се проследи движението на т.нар. турско и китайско карго, както и спазването на данъчното и осигурително законодателство.

В ранните часове  днес са извършени над 40 проверки на търговци на пазара в Димитровград, като сред най-сериозните констатирани нарушения са: липсата на фискални устройства в четири от обектите, неиздаване на касови бележки в два случая и несъответствие на касовата наличност с фискалния отчет в един търговски обект. Установени са и стоки от защитени търговски марки, като в един от случаите е образувано досъдебно производство.

Мониторингът на движението на стоките и проверките на съвместните екипи ще продължат дни или седмици, в зависимост от поведението на търговците, посочват от НАП.

Акцията е продължение на започналите по-рано през годината наблюдения и проверки на вносителите на стоки от Китай и Турция. По данни на НАП само за 2 месеца след началото на контролните мерки основните фирми, занимаващи се с внос на стоки от Китай и Турция, са увеличили платения от тях данък върху добавената стойност с близо 600 000 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама