Бащата на Румен Радев: Ако се подаде на натиск, ще искам да си подаде оставката /звук/

20:32, 13 ное 16 / Политика 25 873 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петият демократично избран президент на България е от Хасковска област. Ген. Румен Радев от харманлийското село Славяново спечели балотажа с огромно мнозинство според числата. В селото вече се извиват хора, тържествата започнаха. В кръчмата пък масово хората искат да слушат Азис, за да се развие купона максимално.

Наш екип разговаря и с родителите на новоизбрания държавен глава. „Ако се подаде на натиск, лично аз ще настоявам пред него да си подаде оставката“, каза баща му Георги. Според майка му Станка битката е била трудна. Тя е убедена, че трудностите пред сина й тепърва предстоят.



Румен Радев се обади първо на баща си, който бе сред празнуващите. Георги Радев призова сина си да остане такъв какъвто е бил винаги. Освен това Георги Радев обяви, че е простил на сина си за избора му в живота да стане не инженер, а военен летец след авиошоу на базата "Равнец", когато кацнал след серия сложни пируети във въздуха. Във външнополитически план Георги Радев смята, че независимо от членството ни в ЕС и НАТО връзките ни с Русия не бива да прекъсват.

Гласоподавателите в Славяново масово днес подкрепиха бившия ас. „Искаме промяна, сигурни сме, че може да промени нещата. Румен е изключително честен човек“, казаха пред нас те.  

Мария Кьосева е негова съученичка. Тя обясни, че още като деца Румен Радев е бил желан от момичета. Той беше много ученолюбив и трудолюбив, обясни тя.





За семейството на избрания президент животът ще се промени на 180 градуса. Майка му Станка казва, че не възнамерява да ходят в столицата. Семейството е имало преди време апартамент в София, но са предпочели да останат във вилата си в Славяново. Съседите съобщават, че бившия пилот, който е роден в Димитровград, много често си идвал в селото. Сега всички знаят, че това ще се промени.

Още от думите на родителите на ген. Румен Радев чуйте в звуковия файл.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама