„Бръмбъри“ уличили извършителите на обира в хасковската поща /звук/

17:53, 28 окт 16 25 1364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заради обира в хасковската поща на 8 юни, в ареста са Кадир Масар – Катката от Хасково, 38-годишния Красен Кънчев - Красивия, 39-годишния Тихомир Мавродиев, 41-годишния Антон Найденов. При въоръжения грабеж бяха задигнати 1 800 000 лв. От парите няма и следа.

Според запознати групата е планирала обир и в Плевен. Преди близо месец Красивия е арестуван след като е задигнал чанта, в която е имало 770 лв., от автомобил. Наши източници твърдят, че случаят е запечатан със специални разузнавателни средства. „Бръмбъри“ има и по разследването за обира на хасковската поща. Какво пише в тях ще стане ясно утре, когато съдът ще заседава по искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение на четиримата.

Красимир Кънчев е наел квартира на 50 м от пощата в областния град. Криминалистите смятат, че така той е наблюдавал обекта. Днес никой от съседите му не пожела да говори. Хората там бяха лаконични, казаха само че са видели полицейска кола преди няколко дни, но никой не им казал какво става.

Бащата на хасковлията Кадир Масар обаче бе по-разговорлив. Според Нури Масар, синът му не е виновен и е невъзможно да е замесен в аферата. „Той е състезател, занимава се с мотори. Има си всичко, няма причина да го прави“, каза Нури.



В дома на Тихомир Мавродиев, който е шеф на охраната на пощата нямаше никой. А пазачът на пощенската станция Пламен Севов недоумява как неговият шеф е станал и негов палач. Пламен Севов не разбира и защо извършителите на обира не са нападнали пощата на 7 юни, когато е имало 5 млн.лв. Бившият полицай сега е в Книжовник и е уволнен от работа. Опитва се да забрави случилото се, но не може. Чувства се омерзен от думите на съседите си, които го дамгосали като крадец. 5 месеца след обира, от страх и притеснение, той не иска да покаже лицето си.

Още от неговия разказ за четиримата, от които тримата са европейски, световни и републикански шампиони по мотокрос, чуйте в звуковия файл.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама