Шампиони по мотокрос обрали хасковската поща, подозират ги и за обир в Плевен

00:04, 28 окт 16 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четиримата задържани за грабежа на пощата в Хасково са извършили и обир на автомобил в Плевен, научи Topnovini.bg. През юни мъжете задигнаха близо 2 млн. лв., от централната поща в Хасково. 3 месеца по-късно мъжете са задигнали около 700 лв., от автомобил в Плевен. Криминалисти смятат, че извършителите в двата града са едни и същи.  

След редица претърсвания и изземвания по домове в Хасково разследващите стигат до групата, а в компютрите им намират доказателства и за обира тук. Криминалистите научават за обира им в Плевен със специални разузнавателни средства.

Оказва се, че сред извършителите на грабежа на века в Хасково са двама шампиони по мотокрос, единият дори е печелил европейско и световно първенство.

С решение на съда в Плевен е постановена мярка за неотклонение – домашен арест. За обира на хасковската поща групата пък вече има обвинение за въоръжен грабеж. Досега те не са попадали в полезрението на българските служби, но са известни на властите в Испания, твърдят ченгета.

Психолози от София са работили в продължение на няколко дни с арестуваните. Точно по този въпрос има разминаване. По неофициална информация единият се „пробил“, а другите не. Други полицаи обаче твърдят, че никой не се е разговорил.

В групата двама са от Хасково, единият е от Велико Търново и един от София, казват запознати. Единият от арестуваните е служител на охранителната фирма на пощата. Още в самото начало стана ясно, че има замесен вътрешен човек.

Не се изключва възможността и за нови арести. По случая засега информация не дават нито от полицията, нито от прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама